FAQ

Ja, vem som helst kan kostnadsfritt lägga upp en tjänst. Det kräver dock att du accepterar annonsörsavtalet mellan dig som annonsör och BoonAir för att publicera din tjänst. För att registrera sig behöver man vara minst 18 år och ha ett svenskt 10-siffrigt personnummer. Om du är yngre behöver din målsman registrera sig åt dig, samt gå i god för dig. I annonsen skriver man sedan om utföraren av tjänsten och förhållandet mellan den registrerade och utföraren.

Vilken som helst. Dessutom hur många annonser som helst, kostnadsfritt. Alla är kopplade till en och samma kalender så du uppdaterar bara din tillgängliga tid på en plats. Ingen tjänst är för enkel, ingen är heller för komplicerad. Dock är pornografiska, våldsbejakande, spel och finansiella tjänster förbjudet att annonsera.

Ja, ingen betalning sker på plattformen. Betalning sker direkt mellan köparen och utföraren och i annonsen ser du hur utföraren vill ha sin betalning och vad priset är.

När du mottagit en bokningsbekräftelse. Vilket ska ske strax efter att du genomfört din bokning.

Nej, efter att en bokning gjorts (observera vikten av att läsa alla regler och villkor för den bokade tjänsten innan bokningen görs) sker all kommunikation och uppgörelse direkt mellan säljare och köpare.

När du gjort en bokning innehåller bekräftelsen kontaktuppgifter till utföraren.

De står i den högra kolumnen på varje annons.

Om så skulle vara fallet så ska det stå i annonsen. Tänk på att kräva en bekräftelse/kvitto på förskottsinbetalade pengar.

Varje annonsör har förutom sin text och titel dessutom ett antal sökord som denne fått fylla i för att bli mer “sökbar”. Sök därför på de ord som du tror är mest sannolikt att leverantören tror att du som potentiell köpare av tjänsten skulle söka på.

När du hittat en tjänst du tycker är passande för dina behov så gå längst ner på annonsen och klicka på “boka tid”, då kommer en veckokalender upp var du ser vilka timmar som finns tillgängliga. Klickar i de timmar du önskar. Kalendern ligger uppe veckovis och veckonumren ser du i nederkant